maandag 12 januari 2015

Tassen naaien

Ik kreeg dit weekend zowaaar een 'naai-vibe', en dat was toch al even geleden.
Plots had ik goesting om te naaien, maakte zelfs niet uit wat.
Dus consulteerde ik mijn pinterest borden.
Midden in de winter worden hier altijd plannen gemaakt voor de zomervakantie, en met deze plannen in mijn achterhoofd koos ik eerst voor de 'Emma en Mona strandtas'. Zonde dat ik die nog niet gemaakt had, want na de aanschaf van een boventransportvoet is hij inderdaad poepsimpel :-)Het volgende project (papa en 2 van de 3 kids waren niet thuis, dus ik moest ervan profiteren) werd een kruising tussen deze en deze tas. Ik gebruikte een lang stuk keperband in 1 stuk en één lap dik vilt dat ik dubbelvouwde. Eerst de keperband eropstikken en dan de naden van het vilt. Vilt rafelt niet, dat maakt het altijd zo gemakkelijk om mee te werken. Het werd een strak tasje voor een A4 kaftje/laptop.Als laatste nog een klein projectje: een vilten bloem. Ik baseerde me hierop, maar in plaats van stof gebruikte ik vilt. Dan nog een knoop erop en een brochespeld erachter en hij is klaar.

 
Ik denk dat ik terug vertrokken ben...
Ik kijk al uit naar de naaiworkshop met Fynn :-)
 
 
 

6 opmerkingen:

 1. Die bloem is zoooo leuk :D. En van die strandtas ben ik ook helemaal fan :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk als het lukt he? Mooi spul is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een zalige tas he! Heb net dezelfde voor mijn vriendin gemaakt. Denk dat ik ook eens zo'n boventransportvoet ga aankopen!
  Al benieuwd naar je volgende creaties 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je naaivibes brachten pareltjes voort. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wow mooie dingen maakte je stuk voor stuk. Die platte vilttas vind ik ook bijzonder mooi gelukt. Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen