donderdag 15 januari 2015

Minder plastic


Waarom moet toch alles verpakt worden in plastic?
Waarom laat de supermarkt geen meegebrachte doosjes toe voor vlees en beleg? Ik ga voortaan naar de slager.
Waarom wordt elk koekje verpakt in een apart plastiekje?
Ik probeer elke week zelf koekjes of cake te bakken.

Maar ik pleit ook zeer schuldig :-(
Ik drink namelijk graag cola-light, liefst uit blikjes. Ik zou deze gewoonte eens moeten veranderen.....
We eten graag platte kaas, maar de grootste verpakking is 500g, dat zijn 4 plastieken potten per week! Iemand een recept om dit zelf te maken?
en met het opsturen van pakjes in een webwinkel is het ook niet altijd eenvoudig.

Maar, we proberen verder...
Zij bracht me al zover om deze eerste stappen te nemen.
en hier vind je een fb groepje hierover.

Met deze afvalvrije gedachte maakte ik dit herbruikbaar winkelzakje (uit 'zo geknipt').
Geen excuus meer om nog plastieken zakken te aanvaarden uit de winkel dus.

 
 
en dat kan je gemakkelijk opplooien om in je handtas te steken
 
 
 

8 opmerkingen:

 1. Mooi tasje en fijne gedachte! Het is idd niet zo gemakkelijk om alle plastiek te bannen tijdens het boodschappen, maar de intentie is er en alle beetjes helpen :o) Ik doe ook al mee ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat tasje staat hier ook op het todo lijstje... Wij zijn ook volop bezig met zo afvalarm mogelijk te winkelen... platte kaas koop ik bij de kaaswinkel. In mijn eigen meegebracht potteke... de yoghurt maken we sinds kort zelf... lukt zeer goed. Platte kaas hebben we nog niet geprobeerd. Daarvoor hebben we stremsel nodig en blijkbaar is daar toch niet zo makkelijk aan te raken. Alle plastieken potjes zijn hier verbannen... Dit weekend gaan we voor het eerst naar Robuust in Antwerpen. Ik ben echt benieuwd...
  Succes! Enne...cola light is heel erg ongezond! Misschien helpt dat? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bloos! Goed bezig Martien. Wanneer leer jij me naaien op de machine?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En meteen ook een goed excuus om een prachtig stofje overal mee naartoe te nemen. ;-)
  Het feit dat we ons er op zijn minst al bewust van zijn, is denk ik al een kleine stap vooruit.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk stofje!!! Bij ons moet je sinds kort voor alle plastic tasjes betalen, dus ik denk dat ik ook maar eens zo'n stapel tasjes ga maken. Altijd handig om in je handtas te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik erger me ook dood aan al dat verpakkingsmateriaal en plastiek dat veel te vlot ons huis binnenkomt. Ik hergebruik zakjes van fruit en zo wel nog altijd als vuinisbakzakje, maar ze komen sneller binnen dan ze buiten gaan.
  Bij de zoontjes op school mogen de koekjes niet in hun verpakking mee naar school. Alle afval krijgen ze terug mee naar huis. Zo worden de kindjes zich goed bewust van afval...
  Heel erg bedankt om me de blog van Greetje te leren kennen. Echt heel inspirerend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier steekt in mijn handtas ook een herbruikbare tas en de andere liggen steevast in de auto. De plastic tasjes die je hier en daar toch nog krijgt, gaan naar mijn grootmoeder die ze dan weer meeneemt naar de rommelmarkt om gekochte dingen in mee te geven. Ik kan alleen maar hopen dat die mensen de tasjes ook nog een derde en vierde leven geven.

  BeantwoordenVerwijderen