vrijdag 23 januari 2015

Koekjes bakken met een nieuwe keukenschort

Kinderen groeien.
De vorige keukenschort met 'lange mouwen' tot aan de ellebogen was dus veel te klein geworden.
Tijd voor een nieuwe schort, want, kinderen die sinds kort kunnen lezen bakken heel graag koekjes. Ah ja, want nu kunnen ze zelf lezen wat erin moet!
En zelf afwegen, en zelf de oven en het vuur aanzetten,....
En, de afwas, dan kunnen ze  ook, maar dat laten zij liever aan mama over...


De schort werd gemaakt volgens dit patroon, maar dan in toile ciréé en afgewerkt met biais lint (dus geen extra naadwaarde).


De speculaaskoeken zijn heel lekker en kan je lang bewaren, ideaal om mee naar school te nemen.

Hier het receptje:

-250 g boter
- 400g donkere kandijsuiker
- 125 g water
- 750g witte bloem
- 3 tot 5g zout
-10g kaneel
-7g bicarbonaat
-1/2 koffielepel speculaaskruiden (maar ook zonder zijn ze lekker)

boter+water+suiker goed mengen
bloem eronder mengen
overige ingrediënten toevoegen, goed mengen
deeg oprollen en nacht laten rusten (12h)
in schijfjes snijden
13-15 min bakken op 200°C

Echt moeilijk om af te blijven :-)



2 opmerkingen:

  1. Ik maak de koekjes met volkoren speltbloem. mmmm inderdaad moeilijk om af te blijven.

    BeantwoordenVerwijderen