woensdag 19 november 2014

Broeken herstellen

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar hier gaan er bijna wekelijks broeken kapot. Dat kan ook niet anders met 3 energierijke jongens tussen 5 en 10 jaar.
Sommige van deze broeken houd ik voor outdoor- of scoutsactiviteiten. Andere leg ik opzij om te herstellen. Tot voor kort deed ik dat meestal op deze manier:
 


Eerst het gat wat toenaaien met de hand, wat vlieseline opstrijken aan de binnenkant, beide naden openmaken, de zelfgemaakte lap (een stukje dikker katoen) opnaaien en de zijnaden van de broek terug dichtnaaien. Dat neemt toch wel een dik uur in beslag.
 
Tegenwoordig doe ik het op een andere snelle manier:

 
eerst het gat dichtnaaien met de hand en dan er een knielap van Chicken Rhythm opstrijken. De broek is al een paar keer gewassen en de knielap blijft er goed opzitten. Een stap-voor-stap fimpje vind je hier.
 Mijn 10-jarige wil geen opvallende kleuren meer, dan maar blauw :-) 
Vorig jaar kocht ik deze mooie T-shirt met ruimteprint. (sorry, strijken doe ik niet vaak :-) )


Hij was niet goedkoop, de teleurstelling des te groter toen ik zag dat er op de mouw vlekken zaten die er NIET meer afgingen. T-shirt wegdoen?
Neen! Met de verf van Marta Stewart (die werkt op bijna alle ondergronden) verfde ik 2 sterren over de vlekken, die zelfs schitteren in het donker omdat ik de glow-in-the -dark variant gebruikte.


en zo proberen we hier wat geld uit te sparen ...
 

9 opmerkingen:

 1. De bovenste manier probeerde ik 1 keer uit; gaat hier in huis niet lang mee. Sindsdien heb ik altijd een voorraad Chicken Rhytm in huis (zowel de diertjes als de uni's ;) waaruit de verslijter van dienst zelf mag kiezen. Ikzelf ben vooral content van het gemak en de duurzaamheid; de broek houdt het nu tenminste één seizoen uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik ook vaak de Chicken Rhytm-methode. Handig én mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vraag me dan toch weer af of zo'n glow-in-the-dark verf milieuvriendelijk is. Sorry, kleine afwijking.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die sterren over de vlekken super. Ga ik ook eens aan denken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er leuk uit! Ik heb nog nooit knieën hoeven te herstellen. Met 2 dochters slijten de knietjes niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo goed gevonden, die gele sterren over de vlekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuk idee die sterren,(ook ik strijk niet zo vaak)

  BeantwoordenVerwijderen