donderdag 26 september 2013

Cirkelsjaal

De goesting kreeg ik hier te pakken.
Toen een vriendin (spijtig genoeg zonder blog) haar productie in gang zette deed ik ook mijn stoffenkast open: ik haalde er een stofje van de fragile-stoffenverkoop uit en een tricootje van bambiblauw. Ze werden met de overlock aan mekaar gestikt en de cirkel werd rond gemaakt met een elastische steek op mijn gewone naaimachine.


Wist je dat we bij De Knappe Knoopjes binnenkort ook cirkelsjaaltjes gaan stikken én breien, ik heb er al zin in!

13 opmerkingen:

 1. Verdikke toch, ik moet DRINGEND een overlock in huis halen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, super idee! Ik kocht schone tricootjes op het stoffenspektakel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet precies ook weer wat te doen , kei leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof! Welke afmetingen heb je gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik gebruikte 2 stukken van 30 cm op 150 cm. Tunnel stikken (goed kanten op elkaar), binnenste buiten draaien en dan de cirkel sluiten met een elastische steek of een kleine zigzag.

   Verwijderen
 5. Yeah, heel mooi!
  Die wil ik ook maken :-)
  Liefs Danielle (DivaDaan)
  divadaan.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo, ik ben bezig aan een rolsjaal met twee verschillende kleuren. Ik heb eerst de 2 kleuren met de goede kanten op elkaar gelegd en aan de zijkanten gestikt. Maar nu zit ik vast, hoe stik ik mijn sjaal dicht ... ik heb een keergat gemaakt aan de zijkant, maar als ik dan keer dan heb ik geen rolsjaal meer maar een zeer lange smalle tunnel ...
  Wat doe ik fout?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet het keergat niet in de zijkant maken maar in de korte kant, dan gaat het wel

   Verwijderen
  2. heb hetzelfde voor en krijg het niet goed! :-(

   Verwijderen
 7. Neem je dezelfde afmetingen voor een kindersjaal?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien kunt u leuke stofjes vinden bij ons op de webshop www.rijstextiles.com
  Al vast bedankt voor het kijken.

  BeantwoordenVerwijderen