maandag 27 mei 2013

Hemdje in petit pan

Voor onze kleinste maakte ik een hemdje met korte mouwen. Een hemdje, ik vind dat al redelijk veel werk (en ik hou vooral van snelle projecten), maar van een hemdje met korte mouwen heb je wel het hele jaar plezier: in de zomer én in de winter met een rolkraag eronder.
Ik gebruikte het patroon van burda nr 9792 maar de kraag werd wat vergroot, om het wat specialer te maken.

 
Het hemdje was relatief snel klaar, maar toen moesten er nog knopen op. Ik wilde heel graag eens drukknopen gebruiken want dan kunnen ze het 'ZELLEUEUFF' open en dicht doen, maar in de plaatselijke stoffenwinkel waren er enkel blinkend zilvere te krijgen. Neen, dat wilde ik niet, dus waagde ik me aan een experiment. Namelijk knopen bekleden met masking tape.
 

Of het de was trotseert weet ik nog niet maar ik heb een vermoeden dat het wel zal lukken. Ik labelde lang geleden al bestek met masking tape en dat ziet er na een half jaar (en heel veel afwasbeurten) nog steeds goed uit. Dus, we proberen het, en anders gaan ze terug blinken. Het vervolg laat ik hier nog wetenstof petit pan en masking tape komen uit de Shop
 
aanvulling 13/06: na de eerste wasbeurt ziet alles er nog tip top uit!

15 opmerkingen:

 1. Geweldig, knopen met masking tape!
  Is de stof bestand tegen het zelluf doen? Ons khadetje trekt er de knopen gewoon af...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aiai :-( Voorlopig hangen ze er (na een paar keer passen) nog aan, maar ik ben wel op zoek naar drukknoopjes die gemakkelijker opengaan zodat je niet te hard moet trekken. Zouden ze dat op het stoffenspektakel hebben?

   Verwijderen
  2. Geen idee, ik kocht nu 'gewone' drukknoppen en ga daar eens mee aan de slag, eens zien wat dat geeft.

   Verwijderen
 2. Ferrem hemdje!!! Ik wou dat ik dat ook verkocht kreeg bij mijn kadeehen maar zelfs naar feestje gaan ze standaard in een t-shirt :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De oudste (8j) wil dat ook absoluuut niet maar de 2 jongsten zijn nog 'kneedbaar. Ik hoop dat het zo nog wat blijft :-)

   Verwijderen
 3. Schoon! En wat een tof idee van die masking tape! Ook voor het bestek! Dat moet ik onthouden! En dat is vaatwasmachine bestendig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat houdt, alleen, bij bestek kan je dat overlappen he, bij deze knoopjes niet. We zullen zien...

   Verwijderen
 4. Ben benieuwd naar de maskingtape-knopen-wasbaarheids-ondervindingen!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supertof idee! Ik ga vandaag net drukknopen gaan halen voor in een envelopje dat ik heb gemaakt. Als er geen mooie zijn in de winkel zal ik ze dan ook maar versieren met washitape. :) Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. moh dat is creatief opgelost zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. supertof hemdje in mijn favourite Petit Panneke! Lucas staat er prachtig mee, wat is ie trouwens groot geworden, hè! Een echte grote jongen!!!
  Martien, ik kom maandag naar de knoopjes, maar zoals je weet heb ik het patroon niet nodig want ik maak nog 's een kleine versie cfr. het "zo geknipt"- boek!
  heel graag tot dan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof idee, zeg! Ben echt benieuwd naar het vervolg, blijft die of blijft die niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die Petit Pan stofkes zijn echt zaaaaalig om mee te werken, dus zo'n knap hemdje ermee maken heb je goed gezien! En die drukknoopjes... Weer goed gevonden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel knap hemdje! En wat een idee die knoopjes met masking tape!
  Ook hier benieuwd naar het resultaat na enkele wasbeurten :-)

  BeantwoordenVerwijderen