woensdag 5 december 2012

Ethiopie

Wij hebben ons hart verloren in Ethiopie, dat is duidelijk!
Voordat ons adoptiezoontje in ons gezin kwam maakten we al een rondreis in Ethiopie met het gedacht dat het er waarschijnlijk de eerste 10 jaar toch niet meer van zou komen. Gelukkig is papa toch al een paar keer kunnen teruggaan en ga ik zelf binnenkort ook, joepie!!
 
Om wat extra Ethiopie in ons huis te halen trekken we altijd veel fotos, brengen we souvenirs mee, maar ook alledaagse herinneringen zoals kranten en kroonkurken.
Hier ga ik dan creatief mee aan de slag.
Met de kranten ( in Ethiopie is er een ander schrift, het Amhaars) beplakte ik al een fotokader (voor een hele belangrijke foto), Simon zijn Ethiopie-kist (met alle info en herinneringen uit Ethiopie) en een dienblad (voor bezoek dat ook van Ethiopie houdt). Het Amhaars schrift maakt het voor ons zo speciaal. Eerst een laagje lijmvernis, dan papier en weer 1 of 2 lagen lijmvernis (decopatch). Je kan dit dan gemakkelijk afwassen.
 

 
Van de kroonkurken maakte ik magneten. Ik zocht een knoop die er juist in paste, plakte die vast en daarop een sterke magneet.
 
en het kleinste kamertje werd voorzien van een spiegelomlijsting, met ethiopische kroonkurken. Deze plakte ik gewoon vast met zo van die lijm pads (om posters mee op te hangen).

 
 
 


9 opmerkingen:

 1. Ferme dingen doe je... en die kist vind ik echt fantastisch idee om de band van je kind met zijn/haar geboorteland te houden.

  Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige dingen heb je gemaakt! Heel mooi dat jullie zo toch een stukje Ethiopië in huis kunnen halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig mooi allemaal!! Hier loopt ook een Ethiopische prins rond en het is niet moeilijk om je hart aan dat land te verliezen:-). Maar het is wel super goed gevonden en heel origineel!!
  Geniet van je terugkeer naar ginder!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja Lies, ik volg je blog ook nog steeds, het zijn echt schatjes he!

   Verwijderen
 4. Leuk, zeker de magneetjes! Echt Afrikaans!

  BeantwoordenVerwijderen