woensdag 19 september 2012

kids craft - glow in the dark

Binnenkort wordt hier een verjaardags logeerfeestje gehouden, met 7 8-jarigen in 1 kamer, stel je voor! Michiel is (samen met mij) belast met het bedenken van avondactiviteiten. Hij houdt van 'donker' en 'licht in het donker', ik kreeg een idee en we maakten er een woensdagnamiddagactiviteit van.

Wat heb je nodig? Karton, schaar, lichtgevende verf (ik kocht ze bij schleiper) en eventueel van die plakgommen om het achteraf op te hangen

 
Ik liet ze een tekening maken en uitknippen. Michiel maakte pijlen voor een geheime weg in het donker, Simon ging voor de maan en de sterren en Lukas koos voor sneeuwvlokjes. Erna werd er een dubbele laag geverfd.

 
Het resultaat mag er zijn, hoewel moeilijk te fototgraferen met mijn eenvoudig foto-apparaatje, maar ze geven dus wel degelijk licht!

8 opmerkingen:

 1. Da's weer goed gevonden! Lijkt me superspannend voor Michiel om met de kameraadjes op schattenjacht te gaan in het donker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat gaat een plezant feestje worden...de voorbereidingen zijn alvast geslaagd,dus....laat maar komen die feestvierders! (ik denk wel dat er niet zo veel van slapen gaat komen,... ;-) ) LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een origineel idee! Dat zal ongetwijfeld in de smaak vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk om te doen zeg! Goed gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. welke kleur heeft de verf in het licht ? shania wil graag dat ik sterren en een maan in haar kamer schilder, de achtergrond is blauw en paars. lijkt me luek om met lichtgevende verf te doen :)

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. deze is licht groen, maar je hebt die ook in roze en geel denk ik

   Verwijderen
  2. bedankt , shania wil ze graag voor haar sterren :)

   Verwijderen
 6. Leuk idee!! Ik zou ook gaan voor de pijlen, om in het donker naar de snoepkast te gaan!!! haha
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen