dinsdag 24 juli 2012

ketting in stof korte versie


De kettingen die ik hier maakte zijn allemaal wat langer en gemakkelijk om aan te doen. Maar, ik wilde graag eens een kortere ketting maken, om op een zomer T-shirt te dragen. Vandaag ging ik aan de slag.
Ik zocht kralen bijeen van 18 mm (je kan ook knikkers gebruiken, die zijn iets kleiner), knipte een strook stof van 9 cm breed (op 120 cm ongeveer), naaide een tunnel zoals hier en stak er 7 kralen (en 6 knopen) in.
Aan één kant leg je de laatste knoop nog NIET. Je steekt hier een stuk elastiek in van 25 cm lang. Als de elastiek tot tegen de kraal zit stik je ze vast zoals hieronder. Erna leg je de laatste knoop.

Nu moet je checken of de lengte van de ketting ok is (ik hield aan elke kant 18 cm stof over en knipte de elastiek gelijk met het stof). Nu rijg je de elstiek in het andere uiteinde tot tegen de laatste knoop (2).
Hier stik je ter plaatse de elastiek even vast (3), doe dit niet over de hele breedte. Als laatste plooi je de beide uiteinden naar binnen en steek je ze in elkaar. Nu nog vaststikken (4)

en dan aandoen...7 opmerkingen:

 1. Ha die korte versie is super! Merci!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee! En wat een ontzettend tof stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi gelukt en bedankt voor de elastiektip voor de korte versie! Ik maakte ook ooit de lange met de knooplinten achteraan, maar deze is toch nog eleganter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super idee! Dat gaan we eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb je weer super bedacht Martien! Tof!

  BeantwoordenVerwijderen